ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Καμία ιδιωτικοποίηση του νερού

Την ώρα που όλη η χώρα πενθεί μετά το τραγικό συμβάν στα Τέμπη και ζητάει πειστικές απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα, για την κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται οι "δεσμεύσεις " στους εμπόρους  δεν   μπορεί να καθυστερούν. 

Η κυβέρνηση βάζει ξανά στο στόχαστρο το νερό!!!!!

Το νερό είναι δημόσιο/κοινωνικό αγαθό, απαραίτητο για τη ζωή και όχι εμπόρευμα. Οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης παρέχονται από τις ΔΕΥΑ, είναι κοινής ωφελείας, κατά τρόπο μονοπωλιακό. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει στη Βουλή, σχεδιάζει να δημιουργήσει "αγορά " για την παροχή των υπηρεσιών ύδρευσης-αποχέτευσης και θεσμοθετεί Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων. 

Ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση του νερού .

Καθολικά είναι αντίθετοι περιβαλλοντικές  οργανώσεις, σωματεία, σύλλογοι εργαζομένων σε δημοτικές επιχειρήσεις και εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης, η ΚΕΔΕ ,η Ένωση των ΔΕΥΑ. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ για άλλη μια φορά αγνοεί τις αποφάσεις του ΣτΕ, που από το 2014 έως και πολύ πρόσφατα έχουν αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση του νερού και την πώληση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ  . Με το κατατεθέν νομοσχέδιο αμφίβολης συνταγματικότητας ,επιχειρεί να υλοποιήσει την ουσιαστική ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υπηρεσίας ύδρευσης και αποχέτευσης. 

Για τον ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ αποτελεί κεντρική προτεραιότητα  ,η υπεράσπιση του ανθρώπινου και κοινωνικού δικαιώματος που σχετίζεται με την ποιότητα ζωής, την ενέργεια, την τροφή, το νερό, την υγεία και τελικά το περιβάλλον. 

Να αποσυρθεί από την κυβέρνηση το νομοσχέδιο έκτρωμα .

Ο ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ  δεσμεύεται στη νέα  προοδευτική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές και θα είναι πρώτο κόμμα, να διασφαλίσει πως το νερό θα παραμείνει δημόσιο και κοινωνικό αγαθό. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις