ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εμπαίζει φανερά τους αγρότες

Ανακοίνωση της Θεματικής Αγροτικής Πολιτικής της ΝΕ ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ:

Αρχικά, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας και ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους συγγενείς των θυμάτων αυτής της μεγάλης εθνικής τραγωδίας. Ευελπιστούμε οι έρευνες για τους υπαίτιους να ολοκληρωθούν σύντομα, ούτως ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες.

Στη συνέχεια, θα θέλαμε να χαιρετήσουμε την τρίτη κατά σειρά Agrothessaly, η οποία έλαβε χώρα στην πόλη μας και να συγχαρούμε το Δήμο Λαρισαίων για την άψογη διοργάνωσή της.

Βέβαια, με το που «σβήσουν τα φώτα» της έκθεσης επιστρέφουμε στη σκληρή πραγματικότητα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα.Όπως έχουμε τονίσει ξανά, αφού γίναμε σοφότεροι για το ποιος είναι υπεύθυνος για τον τραγικό σχεδιασμό της Νέας ΚΑΠ (ο Πρωθυπουργός, κατά προσωπική ομολογία), αναμένουμε να γίνουμε ακόμα σοφότεροι για το πότε τελικά θ' αρχίσουν να πληρώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι τις συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Σα να μην έφτανε η τεράστια οικονομική στενότητα που επικρατεί στους αγρότες και κτηνοτρόφους, και μάλιστα στην έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου, για ακόμη μια χρονιά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΟΠΕΚΕΠΕ καθυστερούν προκλητικά και χωρίς καμία ενημέρωση την καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων. Ακόμη και τη δεδομένη χρονική στιγμή, αναμένουμε μια επίσημη ενημέρωση σχετικά με τις συνδεδεμένες τιμές των προϊόντων. «Πιστός στο ραντεβού» του και ο ΕΛΓΑ, στην πορεία που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια, έχοντας θέσει σε αναμονή, χωρίς κανένα λόγο, τους αγρότες για τα πορίσματα ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους τον Ιούνιο.

Βέβαια, «κατανοούμε πλήρως» την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου βλέποντας, πλέον, την «ψαλίδα» στις δημοσκοπήσεις να μειώνεται αισθητά, αλλά είναι κρίμα ν' αφήνουν στην τύχη τους και στον αυτόματο, για ακόμη μια φορά, τις πληρωμές που αναμένουν τόσο πολύ οι πολύπαθοι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.  Μάλλον, για τον «θίασο» του κυβερνητικού σχήματος η αυλαία έχει πέσει εδώ και καιρό!

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις