Το ΑΚΚΕΛ γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας

Δήλωση του Βάκη Τσιομπανίδη, προέδρου του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ)  για την την Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας 15 Οκτωβρίου

 

«Χτες 15 Οκτωβρίου, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας, μια ημέρα που αποτελεί ευκαιρία να αναδείξουμε την σπουδαιότητα και την συμβολή των γυναικών στην αγροτική ανάπτυξη, την επισιτιστική ασφάλεια και την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας. 

Οι αγρότισσες είναι πυλώνες της κοινωνίας μας, που με τη δουλειά, τη φροντίδα και την αγάπη τους δίνουν ζωή και ελπίδα στους αγρούς, στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, στα χωριά αλλά και στις πόλεις. Είναι γυναίκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλές δυσκολίες και προκλήσεις, όπως το σκληρό επάγγελμα, η περιθωριοποίηση, η φτώχεια, η βία, η αδικία και ο σεξισμός. Είναι όμως γυναίκες που δεν λυγίζουν, αλλά αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, για τη γη τους, τα χωριά τους,  για τη δημοκρατία. 

Το ΑΚΚΕΛ, ως το μοναδικό κόμμα που εκφράζει και υπερασπίζεται τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στην Ελλάδα, δεσμεύεται να στηρίξει και να ενώσει τις αγρότισσες σε όλη τη χώρα. Δεσμεύεται να προωθήσει πολιτικές και μέτρα που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των ηρωίδων γυναικών που απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα, με σύμμαχο το ΑΚΚΕΛ θα επεκτείνουν τη φωνή και τη δύναμή τους και θα ενισχύσουν την ισότητα των φύλων στον αγροτικό χώρο. Δεσμεύεται να αντισταθεί στις πολιτικές και τις πρακτικές που υποβαθμίζουν και απειλούν την αξιοπρέπεια, την ασφάλεια και την ευημερία των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα και ειδικά των γυναικών. Δεσμεύεται να συνεργαστεί με άλλους φορείς και οργανώσεις, σε  εθνικό επίπεδο και διεθνώς, για να δημιουργήσει ένα δίκτυο αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ γυναικών απασχολουμένων στον πρωτογενή τομέα. 

Αποτίουμε φόρο τιμής στις αγρότισσες, που είναι η γυναίκα, η μάνα, η ηρωίδα. Τους ευχόμαστε χρόνια πολλά, υγεία, δύναμη και επιτυχίες. Τους λέμε ότι δεν είναι μόνες, ότι έχουν στο πλάι τους το ΑΚΚΕΛ, το αγροτικό κτηνοτροφικό κόμμα Ελλάδας που είναι το δικό τους κόμμα , είναι η φωνή τους, είναι η δύναμή τους».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις