ΑΚΚΕΛ: Ο Αυγενάκης οφείλει στους αγρότες

Μετά από την παραδοχή του υπουργού κ. Αυγενάκη ότι «... έχουν γίνει λάθη στις πληρωμές και έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στους αγρότες, την ίδια ώρα που το υπουργείο είχε ζητήσει να υπάρχει προσοχή στα πληρωμές, δικαιοσύνη, διαφάνεια και σωστή κατανομή των ενισχύσεων...» το ΑΚΚΕΛ ζητά επιτακτικά το ΥΠΑΑΤ και ο υπουργός προσωπικά να φροντίσουν ΑΜΕΣΑ (δηλαδή σε λίγες ΗΜΕΡΕΣ) να καταβληθεί πρόσθετη πληρωμή στους αγρότες, διότι η αλητεία που έγινε εις βάρος τους με μειωμένες πληρωμές ακόμη και άνω από 65% σε σχέση με τις προηγούμενες, ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.

Ο Αυγενάκης να μην ρίχνει το φταίξιμο στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Στις 12 Οκτωβρίου 2019 το ΑΚΚΕΛ έστειλε επιστολή στον Υπουργό Μάκη Βορίδη τονίζοντας την σημασία για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμορφωνόταν τότε και ζητώντας της αιγίδα του ΥΠΑΑΤ, λέγοντας ότι το ΑΚΚΕΛ μπορεί να βοηθήσει με τις επαφές και δίκτυα που έχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεταξύ των ευρωβουλευτών έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα για τους Έλληνες αγρότες.

Ο Βορίδης δεν απάντησε ποτέ και όχι μόνο αυτό, αλλά ΚΑΝΕΝΑ από τα κόμματα που εκπροσωπούνται στην Ευρωβουλή δεν όρισε ευρωβουλευτή στις αρμόδιες Επιτροπές για την Αγροτική πολιτική. Η Ελλάδα ΔΕΝ εκπροσωπείται εκεί όπου χαράσσεται η Αγροτική πολιτική και λαμβάνονται αποφάσεις που στην περίπτωσή μας οδήγησαν σε μείωση των επιδοτήσεων των Ελλήνων αγροτών ενώ οι αγρότες σε άλλα κράτη δεν υπέστησαν τα ίδια.

Αυτές οι μειώσεις είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας και συνειδητής επιθυμίας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ να πλήξουν τον αγροτικό τομέα και τους αγρότες συνολικά. Η εμπλοκή τους σε διεθνή εγκληματικά κυκλώματα για μείωση μέχρι και απαγόρευση της Αγροτικής παραγωγής έχει αποκαλυφθεί τα τελευταία χρόνια και καλά θα κάνει ο κ. Αυγενάκης να μην προσπαθεί να ρίξει σε άλλους το φταίξιμο.

Οι εγκληματικές ευθύνες είναι διαχρονικές από τον Βορίδη μέχρι τον Αυγενάκη, είναι συνειδητό έγκλημα κατά των αγροτών και του ελληνικού λαού και η μείωση των επιδοτήσεων είναι ένα από τα εργαλεία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις