Θεσσαλία: Η ανασυγκρότηση και η αποκατάσταση των πληγέντων σε πρώτο πλάνο

Ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, επισήμανε την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα «για να μην γίνουν ψαράδες οι Θεσσαλοί αγρότες» και την ανάγκη παροχής έμπρακτων εγγυήσεων προκειμένου τα έργα υποδομών να ολοκληρωθούν εντός χρονοδιαγραμμάτων.

 

Ιδιαίτερος προβληματισμός αναπτύχθηκε από τους παριστάμενους για το τι μέλλει γενέσθαι με τη λίμνη Κάρλα. 

 

«Χάθηκαν τα χωράφια μας. Την άνοιξη θα κυκλοφορούμε στα χωριά μας χωρίς αντικείμενο. Εκεί που ήταν η ζωή μας, τώρα είναι λίμνη» ήταν η κραυγή αγωνίας των πλημμυροπαθών αγροτών.

 

«Αν αντλήσουμε τα νερά, πρέπει να εγγυηθούμε στους αγρότες που θα καλλιεργήσουν εκεί, ότι δεν θα ξαναβιώσουν ανάλογη καταστροφή» σημείωσε ο Αντώνης Γκουντάρας, δήμαρχος Αγιάς.

 

«Πρέπει να ολοκληρωθούν τα φράγματα για να αποτρέπουμε τα πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και να διαχειριζόμαστε αποδοτικότερα τα νερά των ποταμών» τόνισε ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Παναγιώτης Νάνος.

 

«Ο ΕΛΓΑ αδυνατεί να αποζημιώσει άμεσα. Πρέπει να βρεθεί λύση» τόνισε ο Γιώργος Σακελλαρίου, δήμαρχος Παλαμά.

 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θεσσαλίας πρότεινε να επιδοτήσει το κράτος τη μετεγκατάσταση των βιομηχανιών στις ΒΙ.ΠΕ. , ενώ εκπρόσωποι εμπόρων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζήτησαν  την ένταξη τους σε ειδικά προγράμματα προκειμένου να αναζωογονηθεί η οικονομική δραστηριότητα.

 

«Οι εργαζόμενοι σε αναστολή τρεις μήνες μετά τον Daniel δεν έχουν αποζημιωθεί» ανέφεραν εκπρόσωποι του εργατικού κέντρου Καρδίτσας.

 

«Η Θεσσαλία έχει πια 32 βουλευτές ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε με έμφαση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, δείχνοντας ότι η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και η αποκατάσταση των πληγέντων θα είναι κύρια κοινοβουλευτική προτεραιότητα.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις