ΑΚΚΕΛ: Τί θα γινόταν αν αντί για εναλλαγή των γνωστών κομμάτων στην εξουσία είχαμε εναλλαγή των βουλευτών με αγρότες;

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα της βρωμιάς, αλητείας και εξαπάτησης του καθεστώτος Μητσοτάκη κατά των αγροτών αλλά και όλων των πολιτών σε ΟΛΑ τα θέματα, ο κτηνοτρόφος πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Βάκης Τσιομπανίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για να αλλάξουμε παραστάσεις και να σκεφτούμε μία εναλλακτική κατάσταση:

 

«Αν φανταστούμε για μια στιγμή ότι αντί για εναλλαγή στην εξουσία, να γίνεται εναλλαγή-ανταλλαγή θέσεων και από την Βουλή των Ελλήνων, ο βουλευτής να μπαίνει στο αγρόκτημα, και από το αγρόκτημα ο αγρότης να μπαίνει στο κοινοβούλιο...

Είναι υποθετικό, αλλά ακούγεται αρκετά διασκεδαστικό.

Μπορείτε να φανταστείτε τον Λευτέρη Αυγενάκη να βγαίνει από το υπερπολυτελές τζιπ του των χιλιάδων κυβικών, να βγάζει το πανάκριβο κοστούμι του, να φοράει γαλότσες και φόρμα και να πηγαίνει στον στάβλο για να καθαρίσει τα ζώα; Πόσα πράγματα θα περάσουν τότε άραγε από το κεφάλι του καθώς ο ιδρώτας θα χύνεται στο μεγάλο του μέτωπο; Το έχεις ήδη κάνει εικόνα έτσι δεν είναι;

Και τώρα φανταστείτε τον αγρότη, που βγάζει τις φόρμες και τις γαλότσες και φοράει το κοστούμι, σφίγγει τη γραβάτα και κάθεται στα βουλευτικά έδρανα. Εφόσον όμως οι αγρότες προέρχονται από μια σκληρή καθημερινή ζωή στην οποία παλεύουν καθημερινά με το ένα ή τον άλλο τρόπο γραφειοκρατικά και όχι μόνο εμπόδια, σίγουρα η επίλυση κάποιων προβλημάτων θα αποκτήσει διαφορετική ταχύτητα.

Φυσικά γνωρίζουμε ότι χρειάζονται συζητήσεις επί συζητήσεων, χρόνος διαβούλευσης, διοικητικός χρόνος (αυτός ο ασαφής και ιδιαίτερα "αγαπημένος" όρος), συνεδριάσεις, επιτροπές, ΦΕΚ, υπουργικές αποφάσεις κλπ κλπ αλλά σίγουρα ο αγρότης θα πατήσει στο τέρμα το πεντάλ και θα δώσει γκάζι στις επαναστάσεις εξεύρεσης λύσεων για να κινηθεί ο βαρύς αργοκίνητος κοινοβουλευτικός μηχανισμός, γιατί απλά έτσι έχει μάθει, ενστικτωδώς.

Γιατί περιέγραψα όμως αυτή την εικόνα; Γιατί ο χρόνος είναι ο πολυτιμότερος πόρος και δεν πρέπει με τίποτα να γίνεται κατάχρηση!

Μήπως αυτή είναι η επανάσταση που θα έλυνε το αγροτικό πρόβλημα;

Μήπως μερικοί αγρότες στην ευρωβουλή και στην βουλή, έλυναν θέματα που χρόνια δεν μπορούν να επιλύσουν οι κοστοβόρες και χρονοβόρες γραβάτες;»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις