Απαράδεκτη η απαίτηση της Κυβέρνησης για άμεση πληρωμή των εισφορών του ΕΛΓΑ

Σε μια χρονιά γεμάτη καταστροφές και δυσκολίες για τον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έρχεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα, απειλώντας με απώλεια αποζημιώσεων εάν οι αγρότες δεν εξοφλήσουν άμεσα τις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΛΓΑ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της Κυβέρνησης:

Σε μια χρονιά, που ειδικά για τη Θεσσαλία αλλά και για όλη την Ελλάδα, είναι η πιο καταστροφική που έχει περάσει τις τελευταίες δεκαετίες. 

Σε μια χρονιά, που με την αναθεώρηση της ΚΑΠ, η Κυβέρνηση κατάφερε να μην πληρωθούν οι επιδοτήσεις, μέχρι και τη στιγμή που μιλάμε, και να μην υπάρχει χρονοδιάγραμμα πληρωμής τους. 

Σε μια χρονιά, που ο αγροτικός κόσμος προσπαθεί ακόμα να κατανοήσει τα «περίφημα» οικοσχήματα και τι πρέπει να κάνει για να βρίσκεται στα πλαίσια αυτών.

Σε μια χρονιά, που οι δηλώσεις ΟΣΔΕ 2023 είναι ακόμα ανοιχτές (ενώ θα έπρεπε να έχουν κλείσει προ πολλού και να γίνονται οι δηλώσεις ΟΣΔΕ 2024). 

Σε μια χρονιά, που ο ΕΛΓΑ δεν έχει αποζημιώσει τους παραγωγούς ούτε για τις καταστροφές του 2023 αλλά κι ούτε για τις τεράστιες καταστροφές του Daniel και του Elias. 

Σε μια χρονιά, που οι ιδιοκτήτες των κατεστραμμένων γεωτεμαχίων στην περιοχή της λίμνης Κάρλας δεν γνωρίζουν ΑΝ θα αποζημιωθούν, ΠΟΣΟ και ΠΟΤΕ!

Σε μια χρονιά, όπου οι τεράστιες καταστροφές των δικτύων του ΤΟΕΒ παραμένουν, οδηγώντας στην αβεβαιότητα άρδευσης ακόμα και γεωτεμάχια που «σώθηκαν» από τη θεομηνία. 

Σε μια χρονιά, που η περιβόητη αρωγή, μόνο «αρωγή» δεν είναι για τον κόσμο, μιας και δεν έχει ακόμη πληρωθεί, αν και ο κ. Μητσοτάκης το είχε ανακοινώσει με περίσσεια χαρά! 

Σε μια χρονιά, που η πολυδιαφημιζόμενη ρύθμιση των οφειλών σε άτοκες δόσεις στους παρόχους ρεύματος όχι μόνο δεν υφίσταται, αλλά γίνονται και διακοπές ηλεκτροδότησης των αγροτικών εγκαταστάσεων, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβαίνει στη Θεσσαλία λόγω της θεομηνίας που έπληξε την περιοχή. 

Σε μια χρονιά, που οι «τέλειοι» και «άριστοι» της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας κι όλοι όσοι διαπραγματεύτηκαν και σχεδίασαν τη νέα ΚΑΠ, άφησαν τον πρωτογενή τομέα στο έλεος, με τον κόσμο να μην μπορεί να σταθεί οικονομικά εν όψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου. 

 

Σ' αυτή τη χρονιά, λοιπόν, η «εκλεκτή» αυτή Κυβέρνηση, αποφασίζει να μη δώσει παράταση στην ημερομηνία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ, παρά ζητά απειλητικά από τον κατεστραμμένο και πληγωμένο αγροτικό κόσμο, μέσω των μηνυμάτων που στέλνει στα κινητά τους, να εξοφλήσει τις εισφορές αυτές ειδάλλως δε θα αποζημιωθούν και κατ' επέκταση θα χαθούν εκατομμύρια χρημάτων τα οποία δικαιούται να λάβει ο πρωτογενής τομέας της χώρας. 

Κύριοι, είστε πλέον, κατά γενική ομολογία όλων, ΑΣΧΕΤΟΙ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ κι ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ έχει περάσει από τη χώρα μας μετά τη μεταπολίτευση. Απομακρυνθείτε έστω και τώρα, πριν να είναι εντελώς αργά για τον πρωτογενή τομέα της χώρας. 

Ζητούμε ΑΜΕΣΑ την παράταση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ, τουλάχιστον μέχρι την πληρωμή των οικοσχημάτων (η οποία θα έπρεπε να έχει γίνει μέχρι τέλος του 2023). 

Υ.Γ.1: Η τοπική ΔΕΕΠ της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να είναι μόνο για γλέντια και φιέστες ή θα πάρει επιτέλους θέση για τα τεράστια προβλήματα του τόπου?

Υ.Γ.2: Άραγε οι εκλεγμένοι τοπικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκλέγονται από την περιοχή ή από την Αθήνα? Γιατί απ' ότι φαίνεται δεν έχουν καμία επαφή και καμία γείωση με την τοπική κοινωνία και τα προβλήματα της!

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις