Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των γουνοφόρων ζώων

Θετική η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην επιστολή που έστειλε πριν λίγες μέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς ύστερα και από αίτημα του Προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων, σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των ισοδύναμων ζώων για τις μονάδες εκτροφής γουνοφόρων ζώων.

Ο αριθμός των ισοδυνάμων ζώων αποτελεί καταλυτική παράμετρο για τη χωροθέτηση των κτηνοτροφικών μονάδων.   
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων ζητούσε ο υπολογισμός των ισοδύναμων ζώων των μονάδων τους να γίνεται με βάση των αριθμό των θηλυκών ζώων, δηλαδή των μητέρων ή των ζώων αναπαραγωγής συνολικά (αρσενικά και θηλυκά) και όχι με βάση τον συνολικό αριθμό των ζώων ανεξαρτήτου ηλικίας.

Ο αρμόδιος Υπουργός ασπαζόμενος το αίτημα τους προέβει στη τροποποίηση της με αριθμό 1958/13-01-2012 (ΦΕΚ 21/Β΄/2012) Απόφασής του. Από τη προαναφερθείσα Υπουργική Απόφαση με αριθμό 20741/08-05-2012 (ΦΕΚ1565/Β΄/2012)  καθορίζεται πλέον ότι στον υπολογισμό των ισοδύναμων ζώων για τις μονάδες εκτροφής γουνοφόρων ζώων θα λαμβάνονται υπόψη μόνο τα ενήλικα ζώα, δηλαδή τα ζώα αναπαραγωγής.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις