Kανονιστικό πλαίσιο για το πώς θα ονομάζεται ένα ελληνικό γάλα

 

Την δημιουργία ενός κανονιστικού πλαισίου που θα ορίζει πώς ένα γάλα θα ονομάζεται ελληνικό, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Τσαυτάρης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκου.

«Για να ονοματίσει κάποιος ελληνικό το γάλα θα πρέπει να είναι εδώ οι αγελάδες, να βόσκουν εδώ, να παράγεται εδώ το γάλα και να παστεριώνεται εδώ», δεσμεύθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Ανάπτυξης κατήργησε την αγορανομική διάταξη του 2009 που επέβαλε την αναγραφή της χώρας προέλευσης του γάλακτος που χρησιμοποιείται. «Αυτό ανεξαρτήτως προθέσεων, αντικειμενικά εξυπηρετεί τους εισαγωγείς γάλακτος να εμφανίζουν το γάλα ως ελληνικό», υπογράμμισε ο Θ. Πετράκος, σημειώνοντας ότι «η σήμανση ήταν υποχρεωτική και έγινε προαιρετική». Κάλεσε μάλιστα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να θέσει βέτο στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο Θ. Τσαυτάρης επεσήμανε ότι αλλαγή έγινε μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, στο οποίο είχε προσφύγει ένας ιδιώτης. Όμως, συνέχισε ο υπουργός, έχει ανατεθεί στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να διαμορφώσει το νέο κανονιστικό πλαίσιο για το πώς θα ονομάζεται ένα ελληνικό γάλα.

Πηγή www.naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις