Ορθοφωσφορικό οξύ για τη διατροφή ζώων

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Πράσινο φως οριστικά για το παρασκεύασμα ορθοφωσφορικού οξέος ως πρόσθετο ζωοτροφών έδωσε η Κομισιόν, με υπογραφή Μπαρόζο.
Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (ΕΑΑΤ) στις 13 Δεκεμβρίου 2012 κατέληξε τότε στο συμπέρασμα ότι, υπό τις προτεινόμενες συνθήκες χρήσης στις ζωοτροφές, το ορθοφωσφορικό οξύ δεν  έχει δυσμενείς επιδράσεις ούτε στην υγεία των καταναλωτών ούτε  των ζώων και δεν αναμένεται να προκαλέσει πρόσθετο κίνδυνο για το περιβάλλον ενώ συμβάλλει στη συντήρηση των ζωοτροφών.
Η ΕΑΑΤ υποστήριξε ακόμη ότι, ως προς την ασφάλεια, εάν λαμβάνονται  τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα, δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας για τους χρήστες. Επαλήθευσε, την έκθεση σχετικά με τη μέθοδο ανάλυσης της πρόσθετης ύλης ζωοτροφών, η οποία υποβλήθηκε από το εργαστήριο αναφοράς το οποίο συστάθηκε με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1831/2003.
Το παρασκεύασμα πέρασε από επαναξιολόγηση και στο εξής χορηγήθηκε  άδεια στην κατηγορία «τεχνολογικές πρόσθετες
ύλες» και στη λειτουργική ομάδα «συντηρητικά» για χρήση, υπό όρους, ως πρόσθετη ύλη στη διατροφή των ζώων, στην οποία οφείλουν να εναρμονιστούν τα κράτη – μέλη.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις