Στο 1,73 ευρώ/κιλό το μέσο κόστος παραγωγής χοιρινού κρέατος στην ΕΕ το 2021

Το μέσο κόστος παραγωγής χοίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2021 ανήλθε σε 1,73 ευρώ/κιλό ανά σφάγιο, το οποίο και αντιπροσωπεύει αύξηση σχεδόν 6% σύμφωνα με έκθεση που εκπονήθηκε από την Βρετανική Διεπαγγελματική AHDB. Το κόστος παραγωγής χοίρων το 2021 αυξήθηκε σε σχέση με το 2020 σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. εκτός από τη Γερμανία.

Η ετήσια μέση τιμή αναφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2021 ήταν 1,42 ευρώ το κιλό, σημειώνοντας μείωση 13% σε σύγκριση με το 2020. Η μέση τιμή των ζωοτροφών στην Ένωση αυξήθηκε το 2021 κατά 9% συγκριτικά με το 2020, όταν εκείνη τη χρονιά είχε αυξηθεί κατά 12% σε σχέση με το 2019. Όλες οι χώρες της Ε.Ε. που αναλύονται στην έκθεση, με εξαίρεση τη Γερμανία, το 2021 παρουσίασαν αύξηση στο κόστος των ζωοτροφών σε σύγκριση με το 2020. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις