Αύξηση 1,9% στην παραγωγή χοιρινού κρέατος της Κίνας το α’ τρίμηνο του 2023

Η παραγωγή χοιρινού κρέατος της Κίνας το πρώτο τρίμηνο του 2023 αυξήθηκε 1,9% σε σχέση με πέρυσι σε 15,9 εκατομμύρια τόνους, το υψηλότερο τρίμηνο των τελευταίων πέντε ετών, αφού οι αγρότες πούλησαν χοίρους λόγω της αύξησης των επιδημιών ασθενειών.

Μια έξαρση των μολύνσεων από την αφρικανική πανώλη των χοίρων νωρίτερα φέτος ανάγκασε πολλές φάρμες στην κορυφαία παραγωγό χοιρινού κρέατος στον κόσμο να θανατώσουν χοίρους, αυξάνοντας τον αριθμό των σφαγών.

Η Κίνα έσφαξε 198,99 εκατομμύρια γουρούνια το α' τρίμηνο του 2023, αύξηση 1,7% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Η παραγωγή χοιρινού κρέατος ήταν η υψηλότερη από το τέταρτο τρίμηνο του 2017.

Το κοπάδι χοίρων, αν και 2% υψηλότερο από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, συρρικνώθηκε από 452,56 εκατομμύρια άτομα του προηγούμενου τριμήνου σε 430,94 εκατομμύρια.

Η παραγωγή χοιρινού κρέατος αυξήθηκε επίσης αφού πολλοί αγρότες περίμεναν ανάκαμψη της ζήτησης κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και πάχυναν τους χοίρους για να επωφεληθούν από τις αναμενόμενες υψηλές τιμές.

Οι τιμές των γουρουνιών κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα από την αρχή του έτους υπό την πίεση του υψηλού όγκου σφαγής. Υποχώρησαν περαιτέρω αυτόν τον μήνα, φτάνοντας τα 2,12 δολάρια ανά κιλό στη μεγαλύτερη παραγωγική επαρχία Χενάν αυτήν την εβδομάδα. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις