Η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει

Η συγκεκριμένη ρύθμιση που είχε μεταβατικό χαρακτήρα και ημερομηνία λήξεως στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, προέβλεπε ότι οι δανειολήπτες που θα κατέβαλαν κάθε μήνα στις τράπεζες ένα ποσό της τάξεως του 10- 20% του μηναίου εισοδήματος τους, θα μπορούσαν να εξαιρέσουν την πρώτη κατοικία τους από τον πλειστηριασμό.
«Η μάχη της κυβέρνησης για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη, να μειώσουμε τις τιμές και να μειώσουμε την ανεργία συνεχίζεται σκληρά», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.
Η κυβέρνηση πλέον εκτιμά ότι από τη στιγμή που ενεργοποιείται ο κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών ο οποίος και δίνει τη δυνατότητα στους δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια να τακτοποιήσουν τα χρέη τους δεν απαιτείται και παράταση της ισχύουσας νομοθετικής ρύθμισης.

Αυτό επιβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ερωτηθείς μετά από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δανειοληπτών με υπερήμερες οφειλές. 
Σχετικά με την προεδρική εκλογή, ο κ. Σκρέκας δήλωσε πολύ αισιόδοξος ότι «οι βουλευτές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα βάλουν τον τόπο σε περιπέτεια».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις