ΙΟΒΕ:Πτώση του δείκτη Οικονοµικού Κλίµατος στην Ελλάδα

Τρεις και πλέον μονάδες έχασε ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Ιανουάριο στην Ελλάδα σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ σε σχέση με τον Δεκέμβριο .Ο δείκτης υποχωρεί στις 95 μονάδες από τις 98 και είναι η χαμηλότερη επίδοση απο τον Φεβρουάριο του 2014 με όλους τους κλάδους παραγωγής ,βιομηχανία, λιανικό εμπόριο , κατασκευές και υπηρεσίες  να αποδυναμώνονται λόγο των εκλογών.
Αναλυτικότερα:

-στη Βιοµηχανία, οι προβλέψεις για την παραγωγή τους προσεχείς µήνες επιδεινώνονται εκ νέου, µε το ισοζύγιο στις εκτιµήσεις για τα αποθέµατα να διευρύνεται και τις εκτιµήσεις για τις παραγγελίες και τη ζήτηση να αποδυναµώνονται ελαφρά.

-στις Υπηρεσίες, οι µεταβολές στις εκτιµήσεις για την τρέχουσα ζήτηση και την εξέλιξη της βραχυπρόθεσµης ζήτησης είναι αρνητικές, όπως συµβαίνει και µε τις εκτιµήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων, αν και οριακά.

-στο Λιανικό Εµπόριο, οι θετικές εκτιµήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις βελτιώνονται ελαφρά, ενώ αποδυναµώνονται οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσµη εξέλιξή τους. Οι αρνητικές εκτιµήσεις για το επίπεδο των αποθεµάτων δεν µεταβάλλονται.

-στις Κατασκευές, το ισοζύγιο προβλέψεων για την απασχόληση κερδίζει ελαφρά έδαφος, ενώ αντίθετα ο ήδη έντονα αρνητικός δείκτης στις προβλέψεις για το πρόγραµµα εργασιών των επιχειρήσεων διπλασιάζεται στην Καταναλωτική Εµπιστοσύνη, οι προβλέψεις για την οικονοµική κατάσταση του νοικοκυριού και εκείνες για την οικονοµική κατάσταση της χώρας το επόµενο 12µηνο βελτιώνονται, όπως συµβαίνει και µε τις προθέσεις για αποταµίευση, αλλά και τις προβλέψεις για την εξέλιξη της ανεργίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις