Αποσύρθηκε η διάταξη για την απαλλαγή από τον ΕΦΚ του φυσικού αερίου

Η αναπληρώτρια υπουργός απέσυρε το άρθρο 3 του μίνι φορολογικού νομοσχεδίου που θα ψηφιστεί σήμερα, 16 Ιουνίου, στην βουλή.
 
Ο λόγος της απόσυρσης σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών : "Σχετικά με το άρθρο 3…
 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος):
 
Το αποσυρθέν. NANTIΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ (Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών):
Το αποσυρθέν, ακριβώς. Εγώ είπα, λοιπόν, το εξής: Επειδή είναι μεγάλο το ποσό και επειδή για κάποιες από τις εταιρίες θα πρέπει να ρυθμιστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια το πλαίσιο της επιστροφής, διότι, μπορεί να χρωστούν σε εργαζόμενους, στη ΔΕΠΑ ή σε ΔΕΚΟ, θα το ερευνήσουμε καλύτερα και θα φτιάξουμε ένα πιο συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, εφόσον επιστρέφονται αυτά τα χρήματα. Το θέμα είναι σωστό. Δηλαδή, δεν μπορεί να έχεις μια κατηγορία ή και δύο –γιατί βγήκαν και κάποια άλλα στη συνέχεια- από πρώτες ύλες ενεργειακού χαρακτήρα, που χρησιμοποιούνται σαν πρώτες ύλες -το ξαναλέω- όχι σαν καύσιμα στη βιομηχανία και να είναι άνισα με όλα τα υπόλοιπα ενεργειακά προϊόντα σαν πρώτες ύλες. Όλα αυτά τα χρησιμοποιούν λίγο πολύ οι ίδιες εταιρίες. Όμως, θέλουμε να αυστηροποιήσουμε το τι θα γίνει εφόσον θα επιστραφούν αυτά τα χρήματα.
 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος):
 
Δεν χρειάζεται να απαντήσετε. Αφού έχει αποσυρθεί το άρθρο. ΟΛΓΑ-NANTIΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ (Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών): Είναι φανερό γιατί το κάνουμε. Θα επανέλθει, όταν θα είμαστε έτοιμοι να το προσδιορίσουμε αυτό πιο συγκεκριμένα. "

Πηγή:taxheaven.gr
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις