Γ. Κατρούγκαλος: Τέλος οι επικουρικές συντάξεις

Τη δέσμευση ότι δεν θα επιβληθεί νέος φόρος για το ασφαλιστικό έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον Ενικό».

«Δεν προγραμματίζουμε νέο φόρο για το ασφαλιστικό. Κανένας νέος φόρος δεν πρόκειται να επιβληθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και τόνισε:

«Είναι αδύνατο να επιβληθεί νέος φόρος. Έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων».

Ερωτηθείς αν θα αυξηθούν οι εισφορές, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε αρνητικά και υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι να μειωθούν».

«Το καινούριο χαρακτηριστικό που υπάρχει είναι ότι αυτό που ονομάζουμε εθνική σύνταξη θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τη φορολογία και θα είναι εντελώς ανεξάρτητη από τις εισφορές», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, στον Νίκο Χατζηνικολάου και “στον ενικό”.

«Εμείς θέλουμε ως βάση έξω από τις εισφορές, γιατί οι νέοι άνθρωποι δεν θα μπορούν να μαζεύουν όσες εισφορές χρειάζεται για μια αξιοπρεπή σύνταξη στο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος. 
«Η επικουρική σύνταξη είχε λόγο ύπαρξης στο παρελθόν γιατί χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από τις εισφορές των εργοδοτών και των εργαζομένων. Τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο κομμάτι στα περισσότερα ταμεία της χρηματοδότησης ήταν από το κράτος» υπογράμμισε ο υπουργός και συμπλήρωσε:

«Αν εφαρμόζαμε την περίφημη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που είναι στο μνημόνιο θα οδηγούμαστε σε τυφλές μειώσεις στις επικουρικές».

«Η πρόταση η δική μου προς το υπουργικό συμβούλιο είναι να ενσωματωθούν όλες οι υποχρεώσεις του κράτους σε μία σύνταξη» σημείωσε.

Πηγή: enikos.gr

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις