Ασφυκτική πίεση για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Οι δανειστές συνεχίζουν την ασφυκτική πίεση για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και οι φόβοι για σκληρή λύση, εντείνονται περισσότερο.

Πάντως δεν έκλεισε η συμφωνία με τους δανειστές με τα ανοικτά μέτωπα να παραμένουν και με την κυβέρνηση να εκφράζει την αισιοδοξία της ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ολοκληρωθούν οι συνομιλίες.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η απόσταση παραμένει μεγάλη στο θέμα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών που ζητούν επιτακτικά οι εκπρόσωποι των δανειστών. Στοιχεία διαρκώς ανταλλάσονται με όλα τα δυνατά σενάρια, ακόμα και για όρια προστασίας κάτω και από αντικειμενική αξία ακινήτων 180.000 ευρώ. Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσίασε χθες το γερμανικό πρακτορείο MNI, η τρόικα εχει απορρίψει την ελληνική πρόταση που κάλυπτε το 65% των «κόκκινων δανείων», ενώ η νέα αναθεωρημένη πρόταση που θα συζητηθεί και σήμερα προστατεύει περίπου το 25% με 30% των περιπτώσεων, ενώ προβλέπει ότι θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών από τον Ιανουάριο του 2018 και μετά.

Το ΜΝΙ επικαλείται, μάλιστα, έγγραφα με ημερομηνίες 8 και 10 Νοεμβρίου οπότε και συνεδρίασαν το EuroWorking Group, το Eurogroup και το Ecofin.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχος που επιβεβαίωσε τη θέση αυτή των δανειστών, η πρόταση για προστασία του 55% των δανείων απορρίφθηκε από το Eurogroup ως πολύ γενναιόδωρη.

 

Πηγή : www.imerisia.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις