Η ώρα της δικαιοσύνης για τους 70,000 Δανειολήπτες σε Ελβετικό Φράγκο έφτασε !!

Την Τέταρτη 25/11/15 στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτήριο 6 & αίθουσα 12), θα εκδικαστεί η συλλογική αγωγή κατά της τράπεζας EUROBANK ERGASIAS.

Είναι η πρώτη συλλογική αγωγή, που εκδικάζεται κατά της τράπεζας που πρωτοστάτησε στη χορήγηση των δανείων σε ελβετικό φράγκο, χωρίς να ενημερώσει επαρκώς (και όπως όφειλε από το νόμο) τους Έλληνες καταναλωτές.

Το πρόβλημα αφορά 40.000 οικογένειες.

Αποτέλεσμα αυτού είναι σήμερα οι δανειολήπτες να βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία αποπληρωμής των δόσεων τους, οι οποίες  έχουν επιβαρυνθεί από τη μεταβολή της ισοτιμίας περίπου κατά 60% το δε άληκτο κεφάλαιο, παρά τις εμπρόθεσμες καταβολές μιας 8ετίας παραμένει μεγαλύτερο του αρχικώς δανεισθέντος.

Η συλλογική αγωγή γίνεται από τις Ενώσεις καταναλωτών ΙΝΚΑ ΓΟΚΕ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, και Ένωση Καταναλωτών Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ).

 

Οι δανειολήπτες ελβετικού φράγκου είναι σε πλήρη αδυναμία αποπληρωμής των δανείων τους τη στιγμή μάλιστα που η τράπεζα θεωρεί  άληκτο και απαιτητό κεφάλαιο ποσό μεγαλύτερο του δανεισθέντος και μάλιστα μετά από 8 χρόνια εμπρόθεσμων καταβολών.

Η ώρα της δικαστικής κρίσης έφτασε.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στην εκδίκαση και να καλύψετε δημοσιογραφικά με όποιον τρόπο μπορείτε (συνεντεύξεις, κάμερα κ.λ.π.) την εκδίκαση της συλλογικής αγωγής.

Επισυνάπτεται το αρχείο «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ EUROBANK» για περαιτέρω στοιχεία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις