Λήγει ο χρόνος υποβολής φορολογικών δηλώσεων για του εργαζόμενους στο εξωτερικό

Προθεσμία έως τα τέλη του χρόνου έχουν οι Έλληνες που εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού να υποβάλλουν φορολογική δήλωση, καθώς ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα.

Πρόκειται για όσους Έλληνες υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση στην Ελλάδα, με τη σχετική προθεσμία να εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, εάν ένας φορολογούμενος θεωρηθεί φορολογικός κάτοικος εξωτερικού, αλλά είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης στην Ελλάδα, τότε δύναται να υποβάλλει τη δήλωση ως φορολογικός κάτοικος εξωτερικού το αργότερο μέχρι τη λήξη του φορολογικού έτους που ακολουθεί το έτος αποχώρησης.

Δηλαδή όσοι άλλαξαν τη φορολογική τους κατοικία για το φορολογικό έτος 2014, δύνανται να μπορούν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση στην Ελλάδα το αργότερο έως την 31 Δεκεμβρίου.

Ομοίως,οι έγγαμες φορολογούμενες που έχουν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης στην Ελλάδα και έχουν υποβάλλει στις εφορίες εκκρεμή αιτήματα για αλλαγή της φορολογικής τους κατοικίας, δύνανται, εφόσον κριθούν φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού, να υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση με τον σύζυγο τους.

Ο σύζυγός τους θα πρέπει να είναι και εκείνος κάτοικος εξωτερικού, ενώ η φορολογική δήλωση θα πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι τη λήξη του φορολογικού έτους που ακολουθεί το έτος αποχώρησης και εφόσον έχουν μεταβάλλει τη φορολογική τους κατοικία για το φορολογικό έτος 2014. Επομένως έχουν, επίσης, προθεσμία έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Οι εκπρόθεσμες δηλώσεις φυσικών προσώπων βαρύνονται με πρόστιμο 100 ευρώ, αλλά και με προσαύξηση φόρου 0,73% ανά μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της φορολογικής δήλωσης.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις