Ο ESM ενέκρινε τη δόση

Το ποσό αυτό -μεταξύ άλλων- θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους, τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού αλλά και ορισμένων έργων.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο μόλις ενέκρινε την εκταμίευση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στην Ελλάδα» αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου του ESM, που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγη ώρα μετά από την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Με την εκταμίευση του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης υποστηρίζει την ελληνική κυβέρνηση στη μεταρρυθμιστική διαδικασία. Οι μεταρρυθμίσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πολιτικών, που είναι σημαντικές για τον εκμοντερνισμό της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, και συνέχισε: «Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα μέτρα για την ενεργοποίηση του ανταγωνισμού στον ενεργειακό τομέα –κάτι το οποίο θα μείωνε τις τιμές- καθώς και ένας νέος νόμος που θα βοηθήσει τις τράπεζες να ελέγχουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που θα απελευθερώσει ρευστότητα και να ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα».

Ο επικεφαλής του Μηχανισμού Σταθερότητας εξέφρασε, ταυτόχρονα, την πεποίθηση ότι η καλή συνεργασία με τους Έλληνες θα συνεχιστεί έτσι ώστε η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι μόνο με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους- μια θέση που έχει εκφραστεί πολλές φορές και από το Eurogroup.

Η υποδόση αυτή είναι η τρίτη και τελευταία του αρχικού δανείου των 16 δισεκατομμυρίων, όπως προβλέπει η συμφωνία του Αυγούστου.


 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ On Line

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις