Μπαράζ πλειστηριασμών ακινήτων από την εφορία

Στο σφυρί έχει αρχίζει να βγάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ακίνητα φορολογούμενων οι οποίοι έχουν σημαντικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. Από τη λίστα των προγραμμάτων πλειστηριασμού που έχει αναρτήσει η ΓΓΔΕ στο δικτυακό τόπο της ξεχωρίζουν περιπτώσεις φορολογούμενων οι οποίοι ακόμη και αν πουληθούν τα ακίνητά τους μέσω των πλειστηριασμών δεν πρόκειται να ξεχρεώσουν την εφορία. Υπάρχει, όμως, και το πρόβλημα του πολύ μειωμένου ενδιαφέροντος για ακίνητα λόγω της κρίσης και της υπερφορολόγησης που έχει σαν αποτέλεσμα οι πλειστηριασμοί και κηρύσσονται άγονοι.

Στις περιπτώσεις οφειλετών ξεχωρίζει αυτή φορολογούμενου ο οποίος έχει συνολική οφειλή 12,5 εκατ. ευρώ και η ΓΓΔΕ έχει προγραμματίσει την πώληση μέσω πλειστηριασμών των εξής ακινήτων του: Ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη 64,12 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 26.000 ευρώ, άλλο διαμέρισμα 47,11 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 36.800 ευρώ, τρίτο διαμέρισμα 43,92 τ.μ. με πάρκινγκ 11,25 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 34.000 ευρώ και τέταρτο διαμέρισμα 60,36 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 24.000 ευρώ. Δηλαδή ακόμη και αν πουληθούν όλα τα παραπάνω ακίνητα η εφορία θα εισπράξει λιγότερα από 200.000 ευρώ.

Άλλος οφειλέτης του δημοσίου χρωστά το ποσό των περίπου 5 εκατ. ευρώ. Η ΓΓΔΕ βγάζει στο σφυρί διαμέρισμα 123,95 τ.μ. με πάρκινγκ 12,50 τ.μ. και τιμή εκκίνησης μόλις 80.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή περίπου 1,5 εκατ, φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο με τους περισσότερους από αυτούς να βρίσκονται αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις τραπεζικών υπολοίπων και εισοδημάτων στα χέρια τρίτων (π.χ. ενοικίων).

capital.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις