Ο.Β.Ε.: Όχι στις αυξήσεις των εδικών φόρων στα καύσιμα

Η δημοσίευση πληροφοριών ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει την επίσπευση της ισχύος των αυξήσεων στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης (ΕΦΚ) των καυσίμων γέμισε με νέα αγανάκτηση τους βενζινοπώλες.

Ειδικότερα, η «διαρροή» ότι η κυβέρνηση εξετάζει, λόγω αδυναμίας είσπραξης φόρων από άλλες πηγές, το ενδεχόμενο οι νέοι ΕΦΚ να ισχύσουν από 15/10/2016, μαζί με την προβλεπόμενη αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, βρίσκει την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος και τους πελάτες μας εντελώς αντίθετους.

Η αντίληψη ότι η αύξηση του ΕΦΚ θα φέρει έσοδα, είναι εντελώς λανθασμένη και έχει αποδειχτεί από το παρελθόν. Το κύριο σήμερα δεν είναι οι αυξήσεις φόρων που χωρίς να φέρνουν νέα έσοδα προσθέτουν νέα χρέη, αλλά η εκλογίκευση τους.

Θέση της ΟΒΕ είναι να μην ισχύσει καμία αύξηση και να ανακληθούν όλες όσες προβλέπονται. Στις 15 Οκτωβρίου και πάλι οι καταναλωτές δεν θα έχουν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, πολύ δε περισσότερο καύσιμα κίνησης με νέους αυξημένους ειδικούς φόρους. Εκτός αυτού, θα οδηγήσει σε κλείσιμο νέα φουρνιά πρατηρίων, τα οποία θα περιέλθουν σε χέρια εταιρειών και ανεξέλεγκτων συμφερόντων.

Η κοινωνική ευαισθησία και η δίκαιη φορολόγηση δεν συμβαδίζουν με τέτοια μέτρα. 

Καλούμε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, αντί της εφαρμογής των νέων φόρων, να αναγγείλει, στην ΔΕΘ, την ανάκλησή τους. Αυτό θα είναι πραγματικά ένα μέτρο ανακούφισης των οικονομικά αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις