Σταδιακή αύξηση στα τιμολόγια του φυσικού αερίου

Σταδιακή αύξηση στα τελικά τιμολόγια φυσικού αεριού θα κλιθούν να καταβάλουν οικιακοί και βιομηχανικοί καταναλωτές . Οι αυξήσεις προκύπτουν μετά από τελική ρύθμιση των τελών διέλευσης φυσικού αερίου , που αναπροσαρμόζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ώστε να πουληθεί ο διαχειριστής του συστήματος στην Αζέρικη ΣΟΚΑΡ έπειτα από την συμφωνία με τον πρωθυπουργό.

Στα 5 λεπτά/κιλοβατώρα η τιμή του φυσικού αερίου για τον Οκτώβριο

Στα 5 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται η τιμή του φυσικού αερίου για τον μήνα Οκτώβριο και η εξοικονόμηση σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης ξεπερνά το 43% σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε απόψε η Εταιρία Παροχής Αερίου Αττικής.

Επιπλέον, από την 1/1/2017 ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο οικιακό τιμολόγιο θα μειωθεί σε 0,11 λεπτά από 0,54 λεπτά ανά κιλοβατώρα (0,00540 Euro/KWh) Εφαρμόζοντας σήμερα τον μειωμένο φορολογικό συντελεστή στην τρέχουσα τιμή στο οικιακό τιμολόγιο της ΕΠΑ Αττικής προκύπτει επιπλέον μείωση 10% της τιμής του φυσικού αερίου (από 5 στα 4,5 λεπτά ανάκιλοβατώρα).

Η ΕΠΑ επισημαίνει ακόμη ότι η συμμετοχή του κόστους μεταφοράς φυσικού αερίου στο οικιακό τιμολόγιο είναι πολύ μικρή και σε κάθε περίπτωση η όποια μεταβολή του θα υπερκαλυφθεί από την επικείμενη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις