Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος των αλιέων

 

Μετά την ερώτηση που απηύθυναν 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερού, προς τον υπουργό Οικονομικών, με θέμα τη συνολική εξέταση των νόμων που καλύπτουν το σύνολο των φόρων και των τελών των αλιέων, δημοσιεύτηκε εγκύκλιος η οποία προβλέπει την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος των αλιέων ειδικού κατ’ αποκοπή καθεστώτος ΦΠΑ, κατά τα πρώτα πέντε έτη, από την ημερομηνία τήρησης βιβλίων και ένταξής τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Επιπλέον, εξαιρούνται από την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος οι αλιείς του ειδικού κατ’ αποκοπή καθεστώτος ΦΠΑ που έχουν κλείσει το 62ο έτος της ηλικίας τους.

Ο Ηλίας Καματερός, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, τονίζοντας ότι θ’ ακολουθήσουν και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα δώσουν λύση στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αλιείς.

Αναφερόμενος στο θέμα των δασικών χαρτών και στις αντιδράσεις που προκάλεσαν, ο βουλευτής τόνισε ότι υπάρχει διάθεση από το υπουργείο να γίνουν διορθώσεις χωρίς να θίγονται οι πολίτες.

«Την επόμενη εβδομάδα, είπε, θα έρθει προς ψήφιση τροπολογία, που θα ρυθμίζει και το κόστος των ενστάσεων».

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις