Μέτρα Διευκόλυνσης Αγροτών

H Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής με τη δέσμευσή της για ολοκληρωμένη στήριξη των αγροτών και της αγροτικής επιχειρηματικότητας, στέκεται κοντά στους αγρότες, των οποίων η παραγωγή επηρεάσθηκε από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας του Απριλίου, με κύριο χαρακτηριστικό την έντονη χαλαζόπτωση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα ανακοινώνει τη «μετάθεση πληρωμής» της τρέχουσας δόσης επαγγελματικών δανείων στη λήξη του δανείου τους, για όσους αγρότες/κτηνοτρόφους το αιτηθούν.

Δικαιούχοι του μέτρου διευκόλυνσης είναι οι αγρότες /κτηνοτρόφοι των νομών Κοζάνης, Τρικάλων,Λάρισας,που εξαιτίας των πρόσφατων έκτακτων καιρικών φαινομένων (χαλαζόπτωση) υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή του φυτικού ή ζωικού κεφαλαίου τους. Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται,προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα, είναι:

•Να είχαν ενήμερα δάνεια την 30.03.2017

•Να έχουν υποβάλει δήλωση ζημιάς στον ΕΛΓΑ

•Να έχουν δόση ή δόσεις δανείων που πρέπει να πληρωθούν εντός του α’ εξαμήνου του 2017.

Η πρωτοβουλία αυτή της Τράπεζας έχει στόχο να συμβάλει άμεσα στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις των ανωτέρω περιοχών, ώστε οι αγρότες/κτηνοτρόφοι να είναι σε θέση το συντομότερο δυνατό, να συνεχίσουν την παραγωγική τους διαδικασία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις