Στα τέλη Αυγούστου θα αναρτηθούν στο  taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Στα τέλη Αυγούστου, όπως συνέβη και πέρυσι, αναμένεται να αναρτηθούν στο  taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, όπως δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου.

Σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό Real FM η κ. Παπανάτσιου είπε ότι η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε τέσσερις δόσεις, και ότι συζητείται να υπάρξει και πέμπτη δόση, τον Ιανουάριο του 2018, όπως συνέβη και πέρυσι.

Σε ό,τι αφορά την ευθυγράμμιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών των ακινήτων η υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, γεγονός που, όπως είπε, θα επιφέρει αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ.

«Θα ξεκινήσουν επιτροπές σε όλες τις Περιφέρειες για να εξετάσουν τις αντικειμενικές με τις εμπορικές. Θα υπάρχει εκπροσώπηση των φορέων», σημείωσε χαρακτηριστικά και στο ερώτημα πότε θα είναι έτοιμο το υπουργείο Οικονομικών, απάντησε: «Πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι στο τέλος του χρόνου, όπως είναι και η δέσμευση που έχουμε». 

Ερωτηθείσα αν με την αλλαγή των αντικειμενικών θα αλλάξουν και οι συντελεστές ώστε να εισπράττεται από τον ΕΝΦΙΑ το ίδιο ποσό η κα. Παπανάτσιου απάντησε:

«Θα αυξηθούν σίγουρα αναλογικά, σύμφωνα με την κατηγορία της αξίας των ακινήτων που έχουν. Από κει και πέρα θα δούμε πως θα γίνει σε ποιες κατηγορίες θα αυξηθούν ή σε ποιες κατηγορίες μπορεί να μειωθούν. Σίγουρα το ποσό της είσπραξης θα πρέπει να παραμείνει το ίδιο».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις