Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ την Αντωνοπούλου για τις 12 δόσεις

Διαψεύδει την υφυπουργό Εργασίας το υπουργείο Οικονομικών, για τις 12 δόσεις που ανακοίνωσε σε συνέντευξή της νωρίτερα.

Η Ράνια Αντωνοπούλου έκανε λόγο για σχέδιο που προβλέπει την αποπληρωμή των υποχρεώσεων των φορολογουμένων σε 12 δόσεις.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο, διαψεύδουν την υφυπουργό, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί.

«Η αναζήτηση δυνατότητας μηνιαίων ηλεκτρονικών πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων προβλέπεται στο Μνημόνιο, αλλά από την ως άνω διατύπωση είναι προφανές ότι δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα», αναφέρουν οι πηγές.

Μάλιστα, πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι, «δεν έχει συζητηθεί καν με τους δανειστές το ενδεχόμενο 12 μηνιαίων δόσεων, παρά μόνο το σενάριο των 6 μηνιαίων δόσεων, το οποίο δεν έχει επί της ουσίας διαφορά με τις 3 διμηνιαίες δόσεις και γι’ αυτό αντιμετωπίστηκε μάλλον ειρωνικά από τους ξένους. Οι 12 δόσεις συνεπάγονται συνέχιση πληρωμών στο επόμενο έτος και γι’ αυτό δεν εξετάζονται».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «είμαστε ακόμα μακριά από κάτι τέτοιο (δεν είναι άμεσης προτεραιότητας), ενώ σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνονται τα σενάρια που γράφονται ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε να πληρώνουμε από τώρα με την προοπτική να γίνει συμψηφισμός κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων».

ant1news.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις