Υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας Ελβετίας Ρωσίας στον αγροτικό τομέα
Υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας Ελβετίας Ρωσίας στον αγροτικό τομέα

Στη συνεδρίασή του το ελβετικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για στενότερη συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέα της γεωργίας.

Η Ελβετία συνεργάζεται ήδη με τη Ρωσία στον τομέα της γεωργικής έρευνας. Με την υπογραφή μη νομικά δεσμευτικής Δήλωσης Προθέσεων, η Ελβετία και η Ρωσία προτίθενται να επεκτείνουν τη συνεργασία τους στον γεωργικό τομέα.

Η εν λόγω Δήλωση καλύπτει τρία κύρια θέματα: διμερές εμπόριο, συνεργασία στον φυτοϋγειονομικό τομέα και στον κτηνιατρικό τομέα. Αφενός, εξετάζεται το διμερές εμπόριο γεωργικών προϊόντων και, αφετέρου, πρόκειται να υπάρξει αυξημένη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη νομική βάση και τους όρους αδειοδότησης για τα γεωργικά προϊόντα στις δύο χώρες. Η Δήλωση Προθέσεων παρέχει επίσης στην Ελβετία ένα μέσο για την καλύτερη αντιμετώπιση και άλλων ζητημάτων, όπως την έγκριση εξαγωγών νέων γαλακτοκομικών και κρεατοπαραγωγικών μονάδων και την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων.

Η Ρωσία είναι η έκτη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τα γεωργικά προϊόντα της Ελβετίας μετά την ΕΕ, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία και τον Καναδά.  Οι εξαγωγές γεωργικών προϊόντων προς τη Ρωσία ανέρχονται σε περίπου 250 εκατ. ελβετικά φράγκα ετησίως.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις