Βουτιά για 5ο χρόνο στο εμπόριο

Αρχίζουν από σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις, που θα διαρκέσουν μέχρι τέλη Φλεβάρη. Παρόλα αυτά οι έμποροι δεν είναι τόσο αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα διότι η μείωση του τζίρου της χρονιάς εκτιμάται στο 10%, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

«Οι εμπορικές επιχειρήσεις αγωνίζονται κάθε μέρα να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες της αγοράς, στις οποίες τον πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν τα μειωμένα οικογενειακά εισοδήματα και η χαμηλή καταναλωτική ζήτηση. Οι εκπτώσεις προβλέπεται να αποτελέσουν για πολλές εξ αυτών την ευκαιρία και την τελική δοκιμασία για τον επιχειρηματικό τους σχεδιασμό» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Κατά την ΕΣΕΕ, οι εκπτώσεις του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου φέτος,πραγματοποιούνται σε μία ιδιαίτερη περίοδο, αφού ακολουθούν το πρώτο ενδιάμεσο δεκαήμερο εκπτώσεων του Νοεμβρίου κι έχει μεσολαβήσει ήδη και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Παρόλα αυτά, λόγω του δώρου αλλά και των γιορτών, ο Δεκέμβριος έκλεισε με μεγαλύτερο τζίρο, όπως συμβαίνει, αλλά και πάλι ήταν μειωμένος σε σχέση με το 2012, σε 6,8 δις ευρώ, δηλαδή 0,8 δις λιγότερο απ΄το 2012.

Το εμπόριο έχει κάνει βουτιά, αφού μέσα στα πέντε τελευταία χρόνια που διαρκεί η κρίση, έχει μειωθεί κατά 70% και σε ορισμένους κλάδους, ακόμη περισσότερο π.χ. ένδυμα, παπούτσι, αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις