Σε απόγνωση οι κερασοπαραγωγοί στα Γρεβενά

Μεγάλης έκτασης ζημιές σε καλλιέργειες κερασιών και άλλων οπωροφόρων δέντρων καταγράφονται στο χωριό Αμυγδαλιές Γρεβενών, λόγω των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η φετινή σοδειά φαίνεται να έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το καταστροφικό πλήγμα προκλήθηκε από τον ισχυρό παγετό που σημειώθηκε στις 19, 20 και 21 Μαρτίου, ο οποίος στη συνέχεια επιδεινώθηκε από έντονες χιονοπτώσεις και παρατεταμένες χαμηλές θερμοκρασίες. Το φαινόμενο έπληξε καίρια όχι μόνο τις κερασιές, αλλά και άλλες δενδροκαλλιέργειες και αμπέλια της ευρύτερης περιοχής.

Το θέμα έθεσε υπόψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Ο βουλευτής ζητά την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, καθώς και την επίσπευση των διαδικασιών καταβολής προκαταβολών αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, η έγκαιρη στήριξη από την Πολιτεία κρίνεται απολύτως αναγκαία για τη διατήρηση της αγροτικής δραστηριότητας στην περιοχή και την αποτροπή περαιτέρω οικονομικής αποσταθεροποίησης.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις