BASF: Λίγα λόγια για το AgCelence®
Το AgCelence® αποτελεί ένα σήμα κατατεθέν της BASF για μία ευρεία ομάδα προϊόντων φυτοπροστασίας. Ο όρος AgCelence® σημαίνει την αριστοποίηση (βελτιστοποίηση) της γεωργίας και προέρχεται από την σύντμηση των δύο αγγλικών λέξεων (α) Agriculture = Γεωργία και (β) Excellence = Αριστοποίηση.
 
Το AgCelence® παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την BASF στην Βραζιλία το 2008 και σταδιακά επεκτάθηκε στον υπόλοιπο κόσμο αρχικά στην Λατινική και Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία.
 
Η BASF εισήγαγε τον όρο AgCelence® στην Ελλάδα το 2011, μέσω ενός συνεδρίου που διεξήγαγε στην Πύλο της Μεσσηνίας και παρουσίασε στο ελληνικό κοινό την ομάδα των προϊόντων AgCelence® και τα οφέλη που προσφέρουν στις καλλιέργειες και στον παραγωγό.
 
Σε αυτήν την ομάδα των προϊόντων ανήκουν όλα τα μυκητοκτόνα τα οποία έχουν στην σύσταση τους τη δραστική ουσία pyraclostrobin (F500®). Τα σκευάσματα αυτά έχουν την ιδιότητα να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις ασθένειες σε όλες τις καλλιέργειες που εφαρμόζονται και ταυτόχρονα επιδρούν θετικά στη φυσιολογία των φυτών. Η δράση τους προσφέρει στους παραγωγούς/καλλιεργητές πολλαπλά οφέλη, ενώ παράλληλα αυξάνουν το γεωργικό τους εισόδημα.
 
Τα οφέλη συγκεκριμένα προσδιορίζονται στην επιτυχή αντιμετώπιση των ασθενειών, αντοχή των φυτών σε συνθήκες στρες(παγετός ή ξηρασία) θετική επίδραση στη φυσιολογία των φυτών με άμεση αύξηση των αποδόσεων των καλλιεργείων.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις