Στις 24 Σεπτεμβρίου 2025, στον Χαρουπόμυλο Πανόρμου Ρεθύμνου, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνάντηση του έργου CAROBSHIELD, που εντάσσεται στο Interreg VI-A Ελλάδα–Κύπρος 2021–2027. Συντονιστής είναι ο ΕΛΓΟ–ΔΗΜΗΤΡΑ, με τη συμμετοχή του Δήμου Αμαρίου, της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., του KES Research Centre Ltd και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχίας Λεμεσού.
Το έργο στοχεύει στην ανάδειξη της χαρουπιάς ως ασπίδας απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, από την ερημοποίηση και τις πυρκαγιές έως την απώλεια βιοποικιλότητας. Περιλαμβάνει πιλοτικές δράσεις πυροπροστασίας, ενσωμάτωση χαρουπάλευρου στη ζωοτροφή αιγοπροβάτων, καθώς και εκπαίδευση τοπικών φορέων και παραγωγών.
Με παρεμβάσεις σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και Λεμεσό, το CAROBSHIELD επιχειρεί να επαναφέρει τη χαρουπιά στο επίκεντρο ως παραδοσιακό αλλά και καινοτόμο εργαλείο βιώσιμης αγροτικής ανάπτυξης.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις