ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕ:φυτοπροστατευτικά ήσσονος σημασίας χρήσεων

ΕΕ:φυτοπροστατευτικά ήσσονος σημασίας χρήσεων

Το Συμβούλιο υποστήριξε τη δημιουργία ενός μηχανισμού συντονισμού που θα επιτρέψει την ανάπτυξη νέων εργαλείων για τον έλεγχο των ασθενειών για τις δευτερεύουσες καλλιέργειες και μεγάλες καλλιέργειες που επλήγησαν από λιγότερο κοινά παράσιτα ή ασθένειες , όπως προτείνεται στην έκθεση της Επιτροπής .

Οι ήσσονος σημασίας χρήσεις φυτοπροστατευτικών προϊόντων (όπως ζιζανιοκτόνα) δεν είναι οικονομικά βιώσιμες για τη βιομηχανία φυτοπροστασίας.Αυτό οδηγεί σε έλλειψη διαθέσιμων φυτοπροστατευτικών προϊόντων για τις πληγείσες καλλιέργειες (συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων λαχανικά , τα φρούτα , τα λουλούδια και τα φυτώρια ) . «Το θέμα των χρήσεων δευτερεύουσας σημασίας είναι πολύ σημαντική για την γεωργία , επηρεάζει περίπου το ένα τέταρτο της φυτικής παραγωγής στην ΕΕ » , δήλωσε ο Αθανάσιος Τσαυτάρης , Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Ελλάδα και πρόεδρος του Συμβουλίου .

Αλλα θέματα
 
Με πρωτοβουλία των Κάτω Χωρών και της σουηδικής αντιπροσωπίας , το Συμβούλιο συζήτησε για την απώλεια των τροφίμων και τα απόβλητα των τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους τρόπους για να μειώσει το πεδίο εφαρμογής τους . Οι Υπουργοί έξέτασαν τη δράση για τη μείωση της απώλειας χρησιμων τροφίμων και τα απόβλητα τροφίμων  , εφ 'όσον η ασφάλεια των τροφίμων δεν θα υπονομευθεί . Μία από τις προτάσεις που υπέβαλαν οι Κάτω Χώρες και η σουηδική αντιπροσωπεία είναι να εξαιρεθούν περισσότερα προϊόντα , τα οποία έχουν μακρά διάρκεια ζωής και να διατηρούν την ποιότητά τους για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα , από την υποχρέωση να παρέχουν ένα "καλύτερα πριν από " την ημερομηνία στην ετικέτα .

Κατόπιν αιτήματος της δανικής και της σουηδικής αντιπροσωπίας , η Επιτροπή ενημέρωσε το Συμβούλιο σχετικά με τα σχέδιά της για μια πιθανή αναθεώρηση του κανονισμού για τη μεταφορά των ζώων .

Επιπλέον , το Συμβούλιο συζήτησε μια ενδεχόμενη ενίσχυση των μέτρων που απαιτούνται από την ισπανική αντιπροσωπεία για τις εισαγωγές εσπεριδοειδών από τη Νότια Αφρική για να εμποδίσουν την είσοδο των εσπεριδοειδών με μαύρες κηλίδες .

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις