Στα 16-17 ευρώ το κιλό το μοσχαρίσιο κρέας

Στα 16 με 17 ευρώ το κιλό διαμορφώνεται η μέση τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, επίπεδο που χαρακτηρίζεται «απαγορευτικό» για τους καταναλωτές.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Καβάλας, Κώστας Κεχαγιάς στο ertnews, «το μοσχαρίσιο κρέας είναι ήδη ιδιαίτερα ακριβό και ευχή όλων είναι να μη δούμε περαιτέρω αυξήσεις το επόμενο διάστημα».

Την ίδια στιγμή, το αρνί παραμένει δυσεύρετο στην αγορά για περισσότερο από 16 μήνες, καθώς η εγχώρια παραγωγή έχει περιοριστεί δραματικά. «Αρνιά βρίσκουμε μόνο σε ορισμένες περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, όπου αναγκαζόμαστε να προμηθευόμαστε από εμπόρους», σημειώνει ο κ. Κεχαγιάς, περιγράφοντας μια αγορά που πιέζεται τόσο από την έλλειψη προϊόντων όσο και από την ακρίβεια.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις