Γερμανία: Μείωση 2,5% στην παραγωγή σιταριού το 2026

Μείωση της παραγωγής σιταριού στη Γερμανία το 2026, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, προβλέπει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας (DRV), σύμφωνα με το Reuters.

Η παραγωγή αναμένεται να υποχωρήσει κατά περίπου 2,5%, στους 22,57 εκατ. τόνους. Παρά τη συνολική πτώση, η εκτίμηση είναι ελαφρώς βελτιωμένη σε σχέση με τις προβλέψεις του Απριλίου, οι οποίες τοποθετούσαν τη συγκομιδή στους 22,38 εκατ. τόνους.

Η αναθεώρηση αποδίδεται στις πιο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες των τελευταίων εβδομάδων, οι οποίες στήριξαν την ανάπτυξη των καλλιεργειών.

Για την ελαιοκράμβη, η παραγωγή εκτιμάται σε περίπου 4,14 εκατ. τόνους. Αν και η πρόβλεψη είναι ελαφρώς χαμηλότερη από την προηγούμενη εκτίμηση, εξακολουθεί να αντιστοιχεί σε ετήσια αύξηση περίπου 4,3%.

Η Γερμανία παραμένει ένας από τους βασικούς αγροτικούς παραγωγούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός σιταριού στην ΕΕ και σημαντικός προμηθευτής ελαιοκράμβης, γεγονός που καθιστά τις διακυμάνσεις της παραγωγής της σημαντικές για τη συνολική εικόνα της ευρωπαϊκής αγοράς σιτηρών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις