ΕΣΕΕ:Ειλικρινή και συνεχή συνεργασία του ΥΠΑΝΥΠ με τον εμπορικό κόσμο

Ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Κορκίδης και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας συναντήθηκαν χθες με τον νέο Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο, όπου έθεσαν κρίσιμα ζητήματα για την επιβίωση της εμπορικής επιχειρηματικότητας και ζήτησαν συνεργασία για το μέλλον της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης.

Οι προτάσεις της ΕΣΕΕ κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αναγκών και της προστασίας της μικρομεσαίας επιχείρησης.  Στον κ. Υφυπουργό τέθηκε το θέμα της θεσμοθέτησης της «εντός κρίσης μικρομεσαίας επιχείρησης», με βάση τα κριτήρια της μείωσης του τζίρου, τον τραπεζικό δανεισμό και το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών της. Σύμφωνα με την πρόταση της ΕΣΕΕ, μπορεί -χωρίς δημοσιονομικό κόστος- να  καθιερωθεί μια μόνιμη και διαρκής ρύθμιση μεγάλου αριθμού δόσεων για την εντός κρίσης μικρομεσαία επιχείρηση, γεγονός που θα δίνει τη δυνατότητα της αυτόματης ένταξης σε όλες τις υπάρχουσες φορολογικές, ασφαλιστικές και κατά περίπτωση δανειακές ρυθμίσεις με την ταυτόχρονη χορήγηση ενημεροτήτων και την αποφυγή μέτρων κατάσχεσης και ποινικών διώξεων. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας, ώστε η μικρή επιχείρηση να μπορέσει να διατηρηθεί ζωντανή και να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις της.

Σύγκλιση διαφαίνεται να υπάρχει ανάμεσα στην ΕΣΕΕ και στο Υπουργείο για το φλέγον θέμα των Κυριακών. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης, που θα καθορίσει πιλοτικά τις 3 τουριστικές περιοχές, ενώ έγινε σαφές ότι στην υπουργική απόφαση δεν θα συμπεριλαμβάνονται το κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης ή άλλο μεγάλο αστικό κέντρο.  Ο κ. Υφυπουργός διαβεβαίωσε την ΕΣΕΕ ότι οι τρεις πιλοτικές περιοχές θα είναι αμιγώς τουριστικές και νησιωτικές, ενώ μέχρι την 7η Ιουλίου, θα προηγηθεί διάλογος τόσο με τους τοπικούς Εμπορικούς Συλλόγους, όσο και με την ΕΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία παρέδωσε στον κ. Υφυπουργό αναλυτικό υπόμνημα με όλα τα ζητήματα στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης, όπως η χρηματοδότηση μέσω του νέου ΕΣΠΑ, τα προβλήματα ρευστότητας, η αλλαγή των όρων φερεγγυότητας των επιχειρήσεων και του Τειρεσία, το υπαίθριο εμπόριο, το παρεμπόριο και τα προϊόντα απομίμησης, ο νέος κώδικας δεοντολογίας για τις εκπτώσεις – προσφορές και προωθητικές ενέργειες, ενώ, παράλληλα, η Συνομοσπονδία κατέθεσε επικαιροποιημένες προτάσεις προς επεξεργασία για όλα τα θέματα του εμπορίου και της αγοράς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό και γόνιμο κλίμα και ο κ. Υφυπουργός υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί την ΕΣΕΕ στην ερχόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, προκειμένου να ακούσει και να συζητήσει με τους εκπροσώπους του εμπορίου από όλη την Ελλάδα, δια ζώσης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις