Κέντρα Εξυπηρέτησης του Αγρότη θα δημιουργηθούν στην ΚύπροΟ Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Κύπρου, συμμετείχε σε δημόσιο διάλογο με Φορείς Αγροτών και Περιβαλλοντικές Οργανώσεις με θέμα την αναδιάρθρωση του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.

Ο κ. Υπουργός εξέφρασε τη θέση της Κυβέρνησης για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του Κράτους στοχεύοντας στη μείωση της γραφειοκρατίας με παράλληλη αύξηση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας της Δημόσιας Υπηρεσίας. Παράλληλα, εξάγγειλε τη δημιουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης του Αγρότη (ΚΕΑ) σε επαρχιακό επίπεδο τα οποία θα λειτουργούν ως μία «πύλη εξυπηρέτησης» του Αγρότη αλλά και του κάθε πολίτη που θα μπορεί σε μία επίσκεψη να εξυπηρετηθεί για όλα τα θέματα που αφορούν το Υπουργείο.

Τέλος ο κ. Υπουργός παρουσίασε σε συντομία τις εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Τράπεζας που περιέχονται στη μελέτη, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση του ρόλου της Διοίκησης του Υπουργείου δημιουργώντας τρεις Διευθύνσεις/Τομείς, τον Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Τομέα Περιβάλλοντος και τον Τομέα Στρατηγικού Προγραμματισμού και Οριζοντίων Θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις