Αλλαγές στη σύνθεση των δικαιούχων και στη χρηματοδότηση της δράσης για την ευζωία των χοίρων φέρνει η τροποποιητική απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μετά τις μεταβιβάσεις, τις διακοπές συμμετοχής και την αναπροσαρμογή επιμέρους προϋπολογισμών, η συνολική δημόσια δαπάνη περιορίζεται κατά 513.026 ευρώ και ανέρχεται πλέον σε 16.264.967,60 ευρώ.
Η απόφαση αφορά τις συνεχιζόμενες πράξεις της Παρέμβασης Π3-70-3.1, η οποία εντάσσεται στο Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ 2023-2027 και καλύπτει την καλή μεταχείριση των χοίρων ενσταβλισμένης εκτροφής.
Στο σκέλος των δικαιούχων, οι μεταβιβάσεις οδηγούν σε δύο νέες πράξεις. Ταυτόχρονα, τέσσερις πράξεις ανακαλούνται με ισχύ από το 2024, δηλαδή από το πρώτο έτος εφαρμογής της δράσης. Οι δύο ανακλήσεις οφείλονται σε ολική μεταβίβαση, ενώ οι άλλες δύο ακολουθούν αιτήματα διακοπής της συμμετοχής. Επιπλέον, αναθεωρούνται τα ποσά χρηματοδότησης για δύο πράξεις που ήταν ήδη ενταγμένες.
Οι μεταβολές αυτές διαμορφώνουν το νέο ύψος της δημόσιας δαπάνης. Παράλληλα, οι οικονομικές υποχρεώσεις που παραμένουν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022 μεταφέρονται στο Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ 2023-2027.
Στόχος της παρέμβασης είναι η βελτίωση των συνθηκών στις οποίες εκτρέφονται και διαβιούν οι χοίροι στις ενσταβλισμένες μονάδες. Η χρηματοδότηση συνδέεται με την τήρηση αυξημένων απαιτήσεων για την ευζωία των ζώων, στο πλαίσιο των σχετικών παρεμβάσεων της ΚΑΠ.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις