ΠΟΜΙΔΑ:η κυβέρνηση εμπαίζει τους ιδιοκτήτες ακινήτων

 Για «καταλήστευση και εμπαιγμό των ιδιοκτητών» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), αναφερόμενη στον ΕΝΦΙΑ αλλά για ακίνητα που παραμένουν κενά.

Η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση εμπαίζει τους ιδιοκτήτες ακινήτων και δεν ανταποκρίνεται στο αίτημά τους για μειωμένη φορολογική επιβάρυνση στα κενά ακίνητα.

Όπως σημειώνει έχει, ήδη, καταθέσει στην κυβέρνηση και τους βουλευτές των αστικών περιοχών τροπολογία μέσω της οποίας ζητά να καθιερωθεί ένας «Συντελεστής Κενών Κτισμάτων» (ΣΚΚ), ο οποίος θα αφορά κενά ακίνητα φυσικών προσώπων. Προτείνει ο φορολογικός συντελεστής γι’ αυτά τα ακίνητα να είναι 0,75 για φέτος και να μειωθεί στο 0,50 από το 2015 και μετά.

Σύμφωνα, όμως, με την ΠΟΜΙΔΑ οι σημερινές εξαγγελίες της κυβέρνησης «αγνοούν και πάλι πλήρως και κατά περιφρονητικό τρόπο τους κατόχους αστικών ακινήτων που μόνον αυτοί διπλοφορολογούνται και ιδιαίτερα όσους συμβαίνει να διαθέτουν κτίσματα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα, συχνά επί πολλά έτη, και που αυταπόδεικτα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ληστρικές χρεώσεις του ΕΝΦΙΑ».

Η Ομοσπονδία απευθύνει εκ νέου έκκληση στην κυβέρνηση αλλά και τα πολιτικά κόμματα που την στηρίζουν να μην αγνοηθούν οι προτάσεις της και τονίζει ότι οι βουλευτές - των αστικών περιοχών - δεν θα πρέπει «να ψηφίσουν οι οποίες δεν θα ικανοποιούν το βασικό και αυτονόητο αίτημά μας που είναι η άμεση έκπτωση φόρου για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ τονίζει ότι περιμένει, έστω και την τελευταία στιγμή, την ανταπόκριση Πρωθυπουργού, Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, στις προτάσεις που έχει καταθέσει.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις