Υπέρ της απαγόρευσης εισαγωγής ξένων τροφίμων οι περισσότεροι Ρώσοι

Υπέρ της απαγόρευσης εισαγωγής ορισμένων ξένων τροφίμων που επέβαλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ως απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης με αφορμή το ουκρανικό,σύμφωνα με την σύνχρονη Ρωσία δηλώνουν οι περισσότεροι Ρώσοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες.

Σε ποσοστό 84% οι συμμετέχοντες στην έρευνα που διενήργησε το κρατικό κέντρο έρευνας κοινής γνώμης VTSIOM δήλωσαν υπέρ του ρωσικού εμπάργκο στις εισαγωγές κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων, φρούτων και λαχανικών από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Νορβηγία, τον Καναδά και την Αυστραλία, για έναν χρόνο. Μόνο το 9% των ερωτηθέντων τίθεται κατά της απαγόρευσης.

Ένα επίσης μεγάλο ποσοστό της τάξης του 80% θεωρεί ότι η απαγόρευση των εισαγωγών ορισμένων αγαθών από τις προαναφερθείσες χώρες θα κάνει περισσότερο καλό παρά κακό στη Ρωσία. Ανάμεσα στα πιθανά οφέλη οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ανέφεραν την παρουσία περισσότερων ρωσικών προϊόντων στα ράφια των καταστημάτων και τη δυνατότητα ανάπτυξης της εγχώριας γεωργίας. Μεταξύ των πιθανών αρνητικών συνεπειών του εμπάργκο συμπεριέλαβαν τον πληθωρισμό και την παράνομη διακίνηση των απαγορευμένων προϊόντων μέσω τρίτων χωρών.

Σημειώνεται ότι στην έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή 22 Αυγούστου, έλαβαν μέρος 1.600 άτομα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις