Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ.Η πρώτη εικόνα είναι απογοητευτική. Και το χειρότερο όλων είναι ότι το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, δεν έχει ακόμη περάσει. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες που έχει συλλέξει το agrinioreport.com, η χαλαζόπτωση που έπληξε χθες περιοχές όπως τα Καλύβια, το Αγγελόκαστρο, τη Μάστρου, αλλά και περιοχές πέριξ του Αγρινίου, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες.

Κυρίως σε ελιές, λίγο πριν τη συγκομιδή του καρπού, μεγάλο ποσοστό του οποίου έπεσε απ’ τα δέντρα, το υπόλοιπο δε, έχει χτυπηθεί απ’ το χαλάζι, γεγονός που σημαίνει ότι το προϊόν δεν είναι εμπορεύσιμο. Ανάλογη η εικόνα στα πορτοκάλια, ενώ στα κηπευτικά η ζημιά είναι ολοκληρωτική. Μεγάλες οι ζημιές και στα καλαμπόκια που δεν είχαν συλλεγεί, καθώς η δυνατή βροχή και ο αέρας τα έριξε κάτω.

 

 


Περισσότερο απογοητευτική η κατάσταση στην περιοχή των Οινιαδών, όπου ο κάμπος έχει πλημμυρίσει. Ιδιαίτερα σε Κατοχή και Νεοχώρι, αλλά και στην περιοχή του Ευηνοχωρίου, τα χωράφια έχουν μετατραπεί σε λίμνες. Μεγάλες είναι οι ζημιές σε καλλιέργειες βάμβακος και σε κηπευτικά.

Τα συνεργεία του ΕΛΓΑ θα επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές τις επόμενες μέρες, ώστε να πραγματοποιήσουν επιτόπιους ελέγχους και να κάνουν τις εκτιμήσεις ζημιών.

agrinioreport.com

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις