Συνάντηση με τον Γ.Καρασμάνη για το θέμα των βοσκοτόπων

ΣΕΡΡΕΣ.Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Καρασμάνη συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης σερραϊκή αντιπροσωπεία προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των βοσκοτόπων και να αναζητηθούν λύσεις προς το συμφέρον των κτηνοτρόφων του νομού Σερρών.

 Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός απ’ τον αρμόδιο υπουργό, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης Μόσχος Κορασίδης, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρης Αποστολάκος, οι δύο αντιπρόεδροι του οργανισμού Αλέξανδρος Οφίδης και Κυριακός Μπαμπασίδης, η βουλευτής της Ν.Δ.Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.Σερρών και αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης, δήμαρχοι του νομού, καθώς και εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων του νομού.
Κατόπιν εκτενούς συζήτησης αποφασίστηκε οι δήμοι να προσδιορίσουν τις επιπλέον εκτάσεις που θα μπορούσαν να ενταχθούν στις επιλέξιμες. Η διαδικασία αυτή μάλιστα θα πρέπει να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τους κτηνοτρόφους της περιοχής τους ,ώστε ύστερα και από τις δικές τους υποδείξεις , να υπάρξει μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Στη συνέχεια , όπως αποφασίστηκε, θα συσταθεί αρμόδια επιτροπή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η οποία και θα πραγματοποιήσει επιτόπιο επανέλεγχο, ώστε να καθοριστεί τελικά ποιες εκτάσεις μπορούν να ενταχθούν συμπληρωματικά . Ο στόχος βεβαίως είναι ένας: Να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των επιλέξιμων εκτάσεων ώστε να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι Σερραίοι κτηνοτρόφοι.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Υπουργείου το πρόβλημα με τις διανομές των βοσκοτόπων θα πάψει να υφίσταται από το 2015 αφού οι επιλέξιμες εκτάσεις θα αυξηθούν, βάσει του νόμου 4264/14 αλλά και της συνεννόησης που έχει γίνει από την εθνική μας αντιπροσωπεία με την Ε.Ε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις