Σε κινητοποιήσεις η ΠΕΝΑ για το φορολογικό αγροτών

Eπι ποδός  πολέμου  για το φορολογικό καθεστώς του αγροτικού κλάδου βρίσκεται η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ). Όπως διαμηνύει, σε περίπτωση που ισχύσει η φορολόγηση  των κοινοτικών επιδοτήσεων µε το συντελεστή 13% (άμεσες ενισχύσεις, εξισωτικές αποζημιώσεις, ποιοτικά πριµ κ.α.) ως αποτέλεσμα της υποχρέωσης των επαγγελματιών του χώρου να τηρούν λογιστικά βιβλία, τότε οι κινητοποιήσεις των νέων αγροτών θα αποτελέσουν μονόδρομο. 

Ήδη το ΔΣ της ΠΕΝΑ αναμένει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειας του υπουργείου σχετικά με το μείζον θέμα της φορολογίας των αγροτών, καθώς δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους παρά μόνο διευκρινήσεις από πλευράς φοροτεχνικών. 

«Εάν η Πολιτεία δεν αλλάξει πολιτική στο θέμα της φορολογίας των αγροτών που ήδη εδώ και χρόνια έχουν υποστεί φορολογικές αδικίες,  τότε θα καλέσουμε όλους τους νέους αγρότες σε κοινό αγώνα και θα προχωρήσουμε σε διάφορες μορφές κινητοποιήσεων. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για πειραματισμούς σε βάρος των αγροτών που αγωνίζονται κάτω από σκληρές συνθήκες για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους», δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ Θεόδωρος Βασιλόπουλος. 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις