Ακαρπία στους ελαιώνες της  Κέρκυρας



Στις 26 Νοεμβρίου του 2014, ημέρα Τετάρτη, αντιπροσωπεία του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων αποτελούμενη από τον Διευθυντή του Οργανισμού και τον Τομεάρχη γεωπόνο, επισκέφτηκε τα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Κέρκυρας της Π.Ι.Ν., προκειμένου να εξεταστούν τα προβλήματα που προέκυψαν στον πρωτογενή τομέα λόγω της ακαρπίας των ελαιοδένδρων και του περονόσπορου της αμπέλου.

Η επιτροπή πλαισιώθηκε και από τον υπεύθυνο γεωπόνο της Υπηρεσίας μας και πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο-αυτοψία-σε ελαιώνες και αμπελώνες της Π.Ε.Κέρκυρας.

Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε, ομόφωνα από την επιτροπή, η ύπαρξη ακαρπίας σε ποσοστό 60%.Από τους εκπροσώπους του ΕΛΓΑ επισημάνθηκε το γεγονός ότι η ακαρπία δεν καλύπτεται οικονομικά από τις διατάξεις του Οργανισμού. Για αυτόν τον λόγο, το ομόφωνο πόρισμα της Επιτροπής διαβιβάστηκε από τον ΕΛΓΑ Ιωαννίνων στην κεντρική διοίκηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) προκειμένου να ενταχθεί σε πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων για πιθανή αποζημίωση του αγροτικού πληθυσμού της Π.Ε. Κέρκυρας. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις