Συνεργασία νέων αγροτών Ελλάδας-Κύπρου

Τη συνεργασία με τους νέους αγρότες της Κύπρου προκειμένου να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και να αναπτύξουν κοινή δράση για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στον αγροτικό τομέα επιζητά η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών. Όπως επισημαίνει  σε σχετική επιστολή που έστειλε η διοίκηση της ΠΕΝΑ στους Κυπρίους συναδέλφους της, τα προβλήματα των ανθρώπων της υπαίθρου ειδικά με την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2014-2020, είναι κοινά 
και μόνο με συνεργασία και επίτευξη κοινού μετώπου στην Ευρώπη μπορούν να επιλυθούν με αποτελεσματικότητα. 
Προς την κατεύθυνση αυτή η διοίκηση της ΠΕΝΑ απευθύνει κάλεσμα στους νέους αγρότες του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου, προκειμένου να αναπτύξουν κοινή δράση και στρατηγική και να ανταλλάξουν τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν στον αγροτικό τομέα. Να δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργασίας για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας του αγροτικού τομέα, την ανάπτυξη εφαρμογών  για την ορθή διαχείριση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, την εφαρμοσμένη αγροτική έρευνα, την καινοτομία, τη βιολογική γεωργία, την πιστοποίηση, τις υδατοκαλλιέργειες.
Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, αντιπροσωπεία της ΠΕΝΑ θα μπορούσε να μεταβεί στην Κύπρο, να συναντηθεί με τους νέους αγρότες της Κύπρου, να ενημερωθεί για τους τομείς που έχουν αναπτύξει, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις πάνω σε καλλιεργητικές πολιτικές και σε θέματα λειτουργίας αγροκτημάτων. Στη συνέχεια και αντιπροσωπεία των νέων αγροτών του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου θα μπορούσε να επισκεφτεί την Ελλάδα, να ενημερωθεί για τις δράσεις της ΠΕΝΑ, τους τρόπους καλλιέργειας, τα προγράμματα που υλοποιούνται για την εκπαίδευση των αγροτών.
 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις