Ενωτικό κάλεσμα από την ΠΕΝΑ

Την ανάγκη ύπαρξης ενωτικού κλίματος εντός του συνδικαλιστικού κινήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τα μείζονα προβλήματα του κλάδου επισημαίνει ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ).
Με επιστολή που απέστειλε στα μέλη, αλλά και στα μη μέλη της, απευθύνει κάλεσμα για ενότητα στα διοικητικά συμβούλια και τα μέλη των Ενώσεων Νέων Αγροτών όλης της χώρας τονίζοντας πως δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για εσωτερικές διαφωνίες και προστριβές. Όπως υπογραμμίζεται τα προβλήματα των νέων αγροτών γιγαντώνονται και αντιμετώπιση τους μπορεί να επιτευχθεί μόνο με κοινή προσπάθεια και  συστράτευση.  
Προς την κατεύθυνση αυτή, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΝΑ δηλώνει ότι είναι ανοικτό σε κάθε διάλογο και συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν τους νέους αγρότες, αναμένει την κατάθεση προτάσεων για τη διαμόρφωση από κοινού του διεκδικητικού πλαισίου, εν όψει και της ετήσιας προγραμματισμένης γενικής μας συνέλευσης στις 4 Φεβρουαρίου στη Λάρισα. 
«Μετά τη συνάντηση που είχαμε πριν λίγες ημέρες με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η διοίκηση της ΠΕΝΑ τηρεί στάση αναμονής για την υλοποίηση των αναληφθέντων δεσμεύσεων προς τους νέους αγρότες. Ωστόσο επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση που το υπουργείο αποδειχθεί κατώτερο των περιστάσεων τότε θα πρέπει από κοινού η ΠΕΝΑ και τα μέλη της να αποφασίσουν για περεταίρω ενέργειες συμπεριλαμβανομένων και των κινητοποιήσεων», αναφέρεται στην επιστολή και προσθέτεται: «Οι νέοι αγρότες δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, θα πρέπει να συσπειρωθούμε για να διεκδικήσουμε ένα βιώσιμο παρόν και  ένα καλύτερο μέλλον. Από την 1η Ιανουαρίου 2015 με την εφαρμογή  και της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής  θα υπάρξουν σοβαρές ανακατατάξεις σε πολλά επίπεδα και θα πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση.  Οι νέοι αγρότες έχουμε δεχθεί αλλεπάλληλα χτυπήματα στο παρελθόν εξαιτίας της έλλειψης ουσιαστικής αγροτικής πολιτικής και κακών χειρισμών.  Η φορολογία είναι πολύ σκληρή και  άδικη, ενώ από αυτήν δεν ξεφεύγουν ούτε οι επιδοτήσεις ούτε και οι αποζημιώσεις. Η έλλειψη ρευστότητας των νέων αγροτών και τα εμπόδια στη χρηματοδότηση παραμένουν κορυφαία ζητήματα, ενώ θα πρέπει να ξεκαθαριστεί και το τοπίο με τα βοσκοτόπια και το καθεστώς λειτουργίας τους εν όψει εφαρμογής της νέας ΚΑΠ» .
Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος της ΠΕΝΑ Θεόδωρος Βασιλόπουλος,  ο αντιπρόεδρος Νίκος Παυλονάσιος, ο γενικός γραμματέας Στυλιανός Βογιατζής, ο ταμίας Λεωνίδας Αρνίδης και ο ειδικός γραμματέας Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος. 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις