Μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων στην Ελλάδα  αποφάσισε η Κομισιόν

Τη μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων προς την Ελλάδα, αποφάσισε η Κομισιόν, εξαιτίας των συνεχιζόμενων προβλημάτων στη διαχείριση του συστήματος αναγνώρισης αγροτεμαχίων (LPIS).

Όπως δήλωσε ο ιρλανδός Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Φιλ Χόγκαν "είναι η πρώτη φορά που η Ε.Ε. εφαρμόζει αυτό το μέτρο". Ο Επίτροπος παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια στο τομέα της διαχείρισης των επιδοτήσεων, ωστόσο οι συνεχείς έλεγχοι που πραγματοποιούνται τα τελευταία τρία χρόνια, δείχνουν ότι η χώρα μας δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί με τους κανόνες της Ένωσης, με αποτέλεσμα να διαπιστώνονται συνεχώς παράτυπες πληρωμές.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, παρά το σχέδιο δράσης που έχει καταρτίσει η ελληνική κυβέρνηση και παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης, οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές Νοεμβρίου επιβεβαίωσαν ότι οι στόχοι δεν μπορούσαν να επιτευχθούν στο άμεσο μέλλον. Ως εκ τούτου, δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις για το 2014.

Το προληπτικό αυτό μέτρο που για πρώτη φορά εφαρμόζει η Ε.Ε. θα αναγκάσει την Ελλάδα σε λήψη μικρότερων επιδοτήσεων. Το ποσό της μείωσης εκτιμάται περίπου στα 17 εκατ. ευρώ, αφού τόσα χρήματα εκτιμά η Επιτροπή, ότι θα μπορούσαν να χαθούν από τα ταμεία της.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις