Η ΠΔΕ αρωγός και υποστηρικτής των δίκαιων αιτημάτων των αγροκτηνοτρόφων

Με εκπροσώπους των Αγροτικών Συνεταιρισμών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συναντήθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Πλατανιάς στα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας. 
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρο-κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, τόσο με την εμφάνιση του Καταρροϊκού πυρετού όσο και τη μεγάλη μείωση των επιλέξιμων βοσκοτόπων, τα οποία τους οδηγούν πλέον σε οικονομικό αφανισμό.
Μάλιστα, το πρόβλημα της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων επιδεινώθηκε με νέα μεγάλη μείωση εκτάσεων, μετά την 11η Νοεμβρίου 2014, ημέρα κατά την οποία οι κτηνοτρόφοι είχαν εισπράξει την πρώτη δόση της «Ενιαίας Ενίσχυσης», με αποτέλεσμα όχι μόνο η δεύτερη δόση που θα καταβληθεί σε 15 ημέρες να είναι αρκετά «κουτσουρεμένη», αλλά να οδηγεί επίσης σε μηδενισμό της Εξισωτικής Αποζημίωσης και δυστυχώς σε ολοκληρωτική κατάρρευση του προγράμματος  της Βιολογικής Κτηνοτροφίας, για το οποίο οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι αγωνίζονται εδώ και μια τετραετία για την επιτυχία του.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των συνεταιριστικών οργανώσεων ανέφερε «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι πάντα αρωγός των κτηνοτρόφων και θα στηρίζει σε κάθε περίπτωση τα δίκαια αιτήματά τους. Μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης, θα αποσταλεί έγγραφο προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για να επιληφθεί του θέματος και να προβεί  σε κάθε δυνατή ενέργεια, ώστε το υπόβαθρο επιλεξιμότητας βοσκοτόπων της προκαταβολής του Νοεμβρίου να ισχύσει και κατά την εκκαθάριση, για να δοθεί χρόνος καλύτερης επεξεργασίας της νέας μείωσης των βοσκοτόπων και πιο αξιόπιστης  επικύρωσης του υπόβαθρου». 
Επιπλέον, ο κ. Πλατανιάς πρότεινε, και έγινε αποδεκτό από όλους τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, να ηγηθεί ο ίδιος επιτροπής από εκπροσώπους των αγροκτηνοτρόφων και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας, η οποία θα επισκεφθεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να του θέσει αναλυτικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία στη Δυτική Ελλάδα.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις