Νέα ΚΑΠ – Προκλήσεις – Προοπτικές – Επιπτώσεις

«Νέα ΚΑΠ – Προκλήσεις – Προοπτικές – Επιπτώσεις» ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στην κατάμεστη αίθουσα του Νομαρχείου, στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Γεώργιου Παυλίδη.
Οι ομιλητές, Κωνσταντίνος Μάττας, καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας Α.Π.Θ. και Αναστάσιος Καλόγριας, Τοπογράφος ΟΠΕΚΕΠΕ, ανέπτυξαν εκτενώς τα ζητήματα που αφορούν στη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και απάντησαν σε ερωτήσεις των αγροτών.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών ημερίδων για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που διοργανώνει η Π.Α.Μ.Θ. σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.
«Ως ΠΑΜΘ έχουμε πολύ περισσότερες αξιώσεις από το σύνολο των προγραμμάτων που θα έρθουν στη χώρα μας. Υπό αυτή την έννοια, ξεκινήσαμε ενημερωτικούς κύκλους, γιατί θεωρούμε ότι ένα από τα σημεία στα οποία υστερούσαμε σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια ήταν η ενημέρωση των τελικών δικαιούχων ως προς τα προγράμματα, και η συμμετοχή τους σε αυτά. Στόχος μας να μάθει η κοινωνία αυτό που θα συμβαίνει γύρω της, να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες για να μη χάσει η περιοχή, αν είναι δυνατόν, ούτε ένα ευρώ. Αντίθετα, να καλύψουμε κενά που θα αφήσουν άλλες περιοχές» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.
Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Σωτήριος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Εξακουστός, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς τομέα Δήμου Αλεξανδρούπολης Νίκος Γκότσης, εκπρόσωποι αγροτικών φορέων, πλήθος αγροτών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις