Σύσκεψη  σχετικά με τα πορίσματα εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ στην Καστοριά

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 στο γραφείο   του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου σχετικά με τα πορίσματα εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ, όσον αφορά τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί του νομού που επλήγησαν από τον παγετό και τις χαλαζοπτώσεις, κατά το προηγούμενο έτος.

Ανταποκρινόμενοι θετικά στο κάλεσμα του Αντιπεριφερειάρχη παραβρέθηκαν στη συνάντηση κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Κοζάνης με επικεφαλή τον προϊστάμενό του Γεώργιο Βρόντζο, οι Αντιδήμαρχοι Καστοριάς Αθανάσιος Τέρψης, Δημήτρης Πετρόπουλος, ο Πρόεδρος της Γ.Ε.Ο.Κ. Δημοσθένης Μωϋσίδης, ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Καστοριάς Παναγιώτης Πετρίδης, εκπρόσωποι των παραγωγών  και ο  υπεύθυνος της σχετικής εθελοντικής ομάδας Γεώργιος Μόσχος.
Παράπονα εκφράστηκαν από την πλευρά των παραγωγών, οι οποίοι θεωρούν άδικες τις εκτιμήσεις για τα ποσοστά των ζημιών που  υπέστησαν οι καλλιέργειές τους.

Ο κ. Αδαμόπουλος  απ’ την πλευρά του εξέφρασε την απόλυτη συμπαράστασή του προς τους παραγωγούς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Με τη σημερινή σύσκεψη προσπαθήσαμε να φέρουμε σε απ’ ευθείας επαφή τους εκπροσώπους των αγροτών με τον κρατικό μηχανισμό. Σαν Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ήμασταν και θα ήμαστε πάντοτε στο πλευρό των αγροτών και θα στηρίζουμε τις προσπάθειές τους, καθώς πρόκειται για έναν τομέα, ο οποίος αποτελεί πρωταρχικό πυλώνα ανάπτυξης της  περιοχής».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις